otrdiena, 2011. gada 1. marts

01.03.2011.

Šodiena bija visai interesanta un pārpildīta diena.
Tātad, diena iesākās ar konsultāciju pie Kāles par ZPD. Tad uzreiz pēc tās gāju uz zāli, kur bija paredzēts spēlēt bizensa simulācijas spēli "Fabrikants". Smieklīgākais ir tas, ka tikai sēžot ārpusē, brutiski 15 minūtes pirms sākuma, uzzināju, kur vispār esmu iesaistījusies un kas notiks. Tātad "Fabrikants" ir spēle, kurā skolēni sadalās pa komandām. Katra komanda ir kā firma. No sākuma sadala pienākumus (es biju Mārketinga un pārdošanas daļas vadītāja), tad katras daļas vadītāji dodas uz sapulci, ko vada kāds no spēles vadītājiem. Sapulces laikā pastāsta, kas ir jādara, kā to vajadzētu darīt utt. Spēle norisinās gados. 1 gads = 60 minūtes. Pēc sapulcēm komanda atkal sapulcējas kopā un pārrunā ko un kā sāks darīt. Mūsu gadījumā mēs vispirms izdomājām komandas nosaukumu. Tad sākās pirmais gads. Pirmajā gadā mums bija jāsāk ražot ziepes un zāles. Jā, tieši tā - ziepes un zāles. Mums bija visas nepieciešamās izejvielas, lai to izdarītu, protams, bija arī pamācība. Galvenais šajā procesā bija pienākumu sadale. Pirmajā gadā NEVIENA komanda īsti nesaprata kā tas viss ir jādara. Kā jau īstā uzņēmumā, mums bija jāiet pie pārdevēja, jāizvēlas, kurš piedāvā izdevīgāko cenu (bija 2 pārdevēji), jānopērk produkcija, jāaizved tā līdz ofisam un jāsaliek tas viss kopā, lai sanāktu ziepes/zāles. Katrai komandai bija arī loģistikas daļas vadītājs, jeb, vienkāršā valodā, šoferis. Mums tas bija Dagnis, pazīstams arī kā šoferis Fedja, kurš brauc ar Kamazu. Šofera mašīna (Kamazs) bija rotaļu kravas mašīna. Par cik mašīnas nelido, tad šoferim visu laiku bija jāstumj mašīnīte pa grīdu līdz pārdevējam, līdz klientam, tad atkal līdz ofisam. Viss process bija interesants, kaut arī laikietiplīgs. Man patika. Interesantākais process bija kaulēšanās un flirtēšana ar pārdevējiem, lielākas atlaides iegūšanai vai augstākai samaksai par preci.
Ļoti patika tas, ka tagad reāli zinu, kā teoriju pielietot praksē. Respektīvi, kā ķīmijas formulas un matemātiskos aprēķinus REĀLI pielietot ikdienā (bija jāražo ziepes, zāles, reģipsis un gāzes. Mēs tikām tikai līdz ziepēm un zālēm).
Viss pasākums ilga līdz ~ 16:45. Pēc tam uzreiz, neizejot no skolas, uz treniņiem. Tur Klāss un Uģis īpaši pacentās man "uzlabot" noskaņojumu. Biju tāaaa pārgurusi, pēc tam arī kļuvu kašķīga. Pārnācu mājās, PAĒDU, tad pie pc, tad atkal kaut ko iekodu, pēc tam uztaisīju kakao un arī ēdu. Es šodien neeeenormāli daudz ēdu. Fuj, tā nevajag.
Tagad fonā iet Gāzi grīdā, drīz jātaisās gulēt. Kaut arī rīt tikai ~ 11iem jābūt skolā, celšos kā vienmēr un uztaisīšu ZPD aptauju no rīta. Pašlaik man tam spēka nav.
Tāda nu bija mana diena, jauku jums atlikušo vakaru un rītdienu, kaut kad drīz pacentīšos šeit atkal kaut ko ierakstīt :]]

Nav komentāru: